La lluita contra l'assetjament, tant als centres escolars com a les xarxes socials. Amb aquest objectiu, es va organitzar el segon Concurs escolar de curtmetratges, que ha tingut com a guanyadors nou alumnes de l'Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. Tots els projectes finalistes es mostraran durant les xerrades de sensibilització que fa la policia i Justícia a les aules.
Bullying, cyberbullying, grooming, que és l'assetjament d'adults cap a menors a través d'internet, i sexting, que comporta l'enviament de missatges amb contingut sexual. Problemàtiques molt presents entre els joves que preocupen i molt i que han estat els temes a treballar en el concurs de curtmetratges. Els guanyadors ens deixen alguns missatges.
"Un cas de bullying pot ser molt greu per una persona i la seva salut mental es veu molt afectada. Per les xarxes també es pateix molt cyberbullying i la gent no ho sap. Si que juga un paper important dins l'educació, però segueix passant i s'ha d'erradicar."
Ylenia Rono, Júlia Domingo i Zenia Roelas, guanyadores en la categoria de bullying i cyberbullying
"Les víctimes no han de callar ni han de deixar que passi res d'això perquè després pot arribar a ser pitjor. Amb violència no s'arriba enlloc."
Tristan Conde, Roc Sánchez i Thiago Fernández, guanyadors en la categoria de bullying
"S'ha de tenir molt control amb les coses que enviem. I per això vam voler fer aquest vídeo, perquè (el sexting) es prohibeixi a les escoles."
Ona Rogé i Amélie Kuri, guanyadores en la categoria de sexting
Des del Govern ressalten la importància que aquesta tasca de sensibilització la facin els mateixos alumnes.
"Ens preocupen totes aquestes casuístiques. Les hem d'explicar totes perquè les puguin conèixer i des d'aquesta vessant preventiva, actuar".
Joan Antoni León, secretari d'Estat de Justícia i Interior
Els curts guanyadors es projectaran a les xerrades de sensibilització a les aules.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Marc Matute
Comparteix: