Enguany Andorra celebra 30 anys a les Nacions Unides, un pas que va representar l'obertura al món i el reconeixement internacional com a país, coincidint amb l’aprovació de la Constitució.
Una trajectòria que s’ha posat de manifest en el marc d’una taula rodona sobre el procés d’adhesió. Gestionar les conseqüències de la guerra d’Ucraïna, fer molts més esforços per lluitar contra el canvi climàtic i avançar en els drets i la protecció de les dones són alguns dels reptes compartits i prioritaris ara mateix.
"Andorra, que ja no viu tancada en ella mateixa, que està negociant amb la Unió Europa, que està negociant amb altres estats, que té ciutadans que viatgen i van arreu del món, necessita tenir contacte amb arreu del món i a Nacions Unides és on vam començar a tractar tot això", ha explicat Juli Minoves, primer representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides.
Així mateix, Jordi Cinca, secretari general i portaveu del Govern, recorda que "els primers contactes de molts dels convenis per evitar la doble imposició els féiem a les Nacions Unides."
Elisenda Vives, actual representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, destaca els temes de salut sexual i reproductiva."
Informa: Laura Cugat
Imatge: Nil Forcada-Kevin Ribeiro
Comparteix: