Els logopedes creuen que la retirada de la mascareta facilitarà molt l'aprenentatge dels més petits

www.andorradifusio.ad

Tot i que es fa difícil de determinar quina ha estat l'afectació real de l'ús de la mascareta en els més petits, des del Col·legi de Logopedes han notat un augment de consultes d'infants molt més petits que abans. I podria ser degut a la mascareta, ja que els infants a partir dels 4 mesos d'edat aprenen el llenguatge per imitació fixant-se molt en els llavis. Per això creuen que la retirada de mascaretes a l'escola bressol és molt positiva. 

La presidenta del Col·legi de Logopedes d'Andorra, Sara Fité, ha assegurat que "és un avenç", ja que poder veure els llavis és un element clau per als nens. En aquest sentit, ha explicat que gràcies a això els infants discriminen els sons i veuen els moviments articulatoris, el que serveix per a perfeccionar la seva llengua. 

Per a Fité, la mesura a les escoles és igual de positiva, ja que la mascareta i sobretot el confinament han dificultat molt l'aprenentatge d'infants que abans de la pandèmia ja tenien dificultats. I això també els ha passat als qui patien dislèxia.

Les consultes de logopedes també han rebut un augment de casos de docents, que arribaven amb veus molt cansades, lesions o nòduls "degut a aquesta nova modalitat d'educació", ha detallat Fité.

La part més greu se l'enduen els pacients que han estat intubats a causa de la malaltia, que han hagut de reaprendre fins i tot a engolir la saliva. Amb la mascareta, la gent que ha perdut audició o les persones grans s'han sentit més aïllades que mai. Una protecció que també ha afectat el dia a dia d'aquests professionals que se les han hagut d'enginyar per desenvolupar la seva feina de la millor manera. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Anna Romagosa-Andrej Cristancho 

Comparteix:

Andorra Turisme destina 750.000 euros a l'Andorra Shopping de la recuperació postpandèmia Turisme manté que la taxa turística s'aplicarà el 2022