Menjar carn processada com beicon, salsitxes, embotits o hamburgueses augmenta el risc de patir càncer. Així ho ha assegurat l'Organització Mundial de la Salut, que inclou aquest tipus d'aliments entre el grup de substàncies més perilloses per la salut humana, amb el fum del tabac, l'alcohol o l'aire contaminat.
L'agència sobre el càncer de l'Organització Mundial de la Salut ha publicat un estudi contundent, on assegura que hi ha prou evidències científiques per considerar les hamburgueses i la resta de carns processades, com el beicon, les salsitxes o els embotits, com a productes que generen càncer. La majoria de les evidències de l'informe es basen en investigacions realitzades a diversos països. Aquests treballs semblen mostrar que menjar aquests tipus de carn augmenta la incidència del càncer colorectal o el d'estómac.
També es classifica les carns vermelles, les de vedella, porc o xai, sense processar, com a probablement cancerígenes. S'ha de tenir en compte que el risc addicional per a una persona que consumeixi aquests productes és limitat.
Aquestes conclusions han alertat diverses organitzacions portaveus de la indústria càrnica dels Estats Units i Europa. Acusen l'OMS d'alarmisme i argumenten que el càncer és un fenomen molt complex que depèn de molts factors.
Informa: Pere Moliné
Comparteix: