L'ONU reconeix la feina d'Andorra en matèria de canvi climàtic

L'ONU posa com a referent Andorra perquè la resta de p

L'ONU posa com a referent Andorra perquè la resta de països lliurin els informes nacionals contra el canvi climàtic.

Durant les reunions tècniques sobre el clima de les Nacions Unides a Bonn, Andorra s’ha posat com l’exemple a seguir davant de més de 65 delegacions perquè els països signants de l’acord de París lliurin la informació sobre les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Un reconeixement a la tasca de transparència i comunicació en el marc de l’acció climàtica.

A la trobada a Alemanya hi participa la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, encapçalada per Carles Miquel. Andorra és el primer estat del món en entregar a l’ONU les contribucions contra el canvi climàtic, l'anomenat Informe Bianual de Transparència (BTR). És també el primer Estat en passar la revisió del document. La resta de països ha de lliurar l’informe abans que acabi l'any.

En defensa dels territoris de muntanya

Andorra ha pres part, a més, en el Diàleg sobre les muntanyes, on s'han tractat els efectes especialment adversos del canvi climàtic en territoris de muntanya. Carles Miquel ha demanat que aquestes territoris puguin tenir veu pròpia a les Nacions Unides. També ha compartit la feina de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, de la CTP.

Informa: Redacció
Imatge cedida: Govern d'Andorra

Comparteix:

L'alternativa segura a l'extracte de punts El BCE rebaixa el tipus d'interès al 4,25%