L'augment d'alumnes internacionals és una de les vies de creixement en què està treballant la Universitat d'Andorra com a estratègia de futur. Per aquest motiu l'UdA està acabant de dissenyar un màster en turisme de muntanya que es posarà en marxa el curs vinent i continua apostant per l'anglès com a llengua vehicular. La raó és la possibilitat d'atreure estudiants d'arreu del món.
El rector de l'UdA, Miquel Nicolau, reconeix que actualment el centre està al límit de la seva capacitat pel que fa als estudiants locals i de proximitat. Per aquest motiu, el creixement ha de venir de fora, de l'estudiant internacional. La posada en marxa d'un màster en turisme de muntanya l'any vinent obrirà aquesta via de creixement. Nicolau ha destacat que estan "invertint en contingut propi perquè som un país que coneixem bé el turisme de muntanya i volem atreure públic internacional". Es tracta d'un curs "que es farà exclusivament en anglès i, si és un èxit, tan de bo es consolidi a la llarga amb un màster de dos anys en turisme de muntanya". El rector afegeix que "és un lloc inexplorat", ja que "´és la primera formació que obrim amb visió internacional".
L'aposta per l'anglès es l'altra via d'internalització que treballa la universitat. Ho fa per dotar de més competències els alumnes, però també per atreure estudiants del programa Erasmus. Actualment les assignatures en anglès es situen en un 10%, però en poc temps augmentaran. La universitat vol arribar a impartir un semestre complet en anglès perquè "és molt difícil que un estudiant de parla no catalana vingui si es fa en català, però si es fa en anglès obre les portes a qualsevol estudiant europeu o del món", i al revés, afegeix Nicolau. ja que pot ajudar a "un estudiant de la universitat que ja ha perdut la por a l'anglès a anar-se'n a una altra universitat a fer un semestre també en anglès".
L'UdA supera actualment els 1.500 alumnes. Enguany les matriculacions han crescut un 3%. Nicolau ha destacat el creixement espectacular dels estudiants d'informàtica, amb un 70% d'alumnes nous. Tot i així infermeria i empreses continuen sent les carreres amb més demanda.
Informa: Ana Alamán Imatge: Robert Querol
Entrevista completa al rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau, a l'Ara i Aquí
Comparteix: