Les càmeres de videovigilància van centrar la major part dels expedients que va obrir l'any passat l'Agència de Protecció de Dades. En total se'n van formalitzar dinou, sis més que el 2019, sense que cap acabés en sanció. La pandèmia va augmentar les consultes a la institució.
El 40% dels expedients que va tramitar el 2020 l'Agència de Protecció de Dades van correspondre a situacions vinculades amb l'ús de càmeres de videovigilància, que van experimentar un increment important, bàsicament per part de comunitats de veïns. Cap dels expedients es va resoldre amb sanció i sí amb la recomanació per adaptar-se a la llei, com explica el director de l'Agència de Protecció de Dades, Joan Crespo.
Entre els expedients n'hi va haver un parell perquè consideraven que hi havia hagut un accés indegut a la història clínica compartida, que finalment es va comprovar que havien estat lícits.
La pandèmia va fer créixer el nombre de consultes a l'agència, que van passar de 1.700 l'any 2019 a 2.100 l'any passat, segons es reflecteix a la memòria. La majoria van ser del sector privat i bona part de les sol·licituds d'informació estaven relacionades amb la gestió del teletreball, la presa de temperatura als establiments comercials i quines dades s'havien de subministrar als establiments de restauració en el moment de l'accés.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Ricard Tenza
Comparteix: