ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La majoria aprova la pujada de salaris i dels lloguers amb retrets amb l'oposició per l'habitatge

www.andorradifusio.ad

L'augment de salaris al sector privat i de les rendes del lloguer ha tirat endavant amb el suport, només, de la majoria parlamentària. S'ha tombat la proposta del PS per limitar l'increment dels arrendaments a l'1,25%. L'habitatge, de nou, ha generat picabaralles al Consell General.

La reserva d'esmena dels socialdemòcrates perquè les pujades de lloguer no fossin gaire superiors a l'1% no ha tingut el vistiplau de la majoria. Per tant, l'increment dels lloguers se situarà entre el 2 i el 5% depenent de l'antiguitat dels contractes. L'oposició creu que no s'ha frenat l'especulació en l'àmbit de l'habitatge.

"És un mercat absolutament desequilibrat, en el que hi ha gent que està fent molts diners. Moltíssims diners. I en l'altra banda hi ha molta gent que està tenint un gran patiment i una gran preocupació pel seu futur".

Pere López, president grup socialdemòcrata

"Sabem que tenim 6.000 pisos buits i encara no sabem qui són aquests propietaris". 

Carine Montaner. consellera general no adscrita

Quant als salaris, la pujada serà gradual. Es començarà amb el 7,1% per al sou mínim i s'anirà reduint fins a 4.000 euros. El Govern i la majoria parlamentària han retret a l'oposició el que consideren populisme i ganes de figurar i diuen entendre les inquietuds dels empresaris per les mesures. Terceravia ha respost que el populista és l'executiu.

"Si és que va de veure, permeti'm l'expressió, de qui és més guapo, ja li atribueixo aquesta virtut".

Víctor Filloy, ministre Territori i Habitatge

"Enunciava una altra vegada que rebutja les polítiques populistes de Govern. Aquestes polítiques provoquen la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania i l'encariment de l'habitatge".

Joan Carles Camp, conseller general Terceravia+UL+i

"Sabem i entenem el malestar dels empresaris per la intervenció del mercat laboral. Per això entenem que aquesta situació ha de ser única". 

Carles Enseñat, president grup demòcrata

Aquests increments es faran efectius quan el text legal es publiqui al BOPA.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: