Manca de dades, d'acompanyament i de circuit: Acció Feminista denuncia la situació de les dones per la penalització de l'avortament

www.andorradifusio.ad

Acció Feminista considera importants les xifres registrades de les dones que duen a terme l'avortament farmacològic a l'hospital de la Seu d'Urgell. Creuen que són només la punta de l'iceberg i que falten per conèixer altres dades. Denuncien el cost elevat que té per a les dones i la manca d'acompanyament. 

Acció Feminista afirma que falten xifres tant dels avortaments quirúrgics i els que es fan a França. Així ho constata la seva presidenta, Laia Ferré. "És una xifra molt important i cal tenir en compte que només representaria l'hospital de la Seu i el tractament farmacològic. Vol dir que encara segueixen faltant xifres de les persones que hagin fet avortaments quirúrgics o els hagin fet a França."

A més, Ferré alerta també el cost econòmic que suposa no poder avortar a Andorra. "No només és una xifra. Estem parlant d'una trentena de dones que han de baixar a la Seu d'Urgell i que s'ho han de costejar. Estem parlant del cost que té anar a avortar a fora d'Andorra."

En aquest sentit, des d'Acció Feminista insisteixen en la necessitat de la despenalització de l'avortament perquè hi hagi un circuit i un acompanyament per a les dones:

"La dona el que es troba és que s'ha d'espavilar pel seu compte. Està molt bé que ara hi hagi un hospital a prop on ho puguis realitzar una interrupció voluntària de l'embaràs, però no oblidem que per molt que hi hagi un hospital a prop ni tens un acompanyament, ni ningú t'informa de res i a més t'ho has de costejar tu."
Laia Ferré, presidenta d'Acció Feminista

Imatges: Albert Refart
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

Augmenten els avortaments farmacològics a la Seu d'Urgell de dones andorranes i suposa un cost de més de 300 euros Enquesta: què en pensen els usuaris de la taxa d'accés al camp de Claror i el port Negre?