El cap de Govern ha minimitzat el seguiment de la vaga fins a un 29% dels funcionaris. Ha reconegut, però, l'èxit entre el professorat. Ha insistit que la llei de la funció pública no implica retallades i que farà pedagogia per fer-ne entendre les virtuts. L'oposició critica la nul·la voluntat de negociació de l'executiu.
Insisteix que la llei no suposa cap retallada i els funcionaris "no faran ni una hora més". Assegura que permetrà més flexibilitat laboral i que "el Govern destinarà 49 milions d'euros a 25 anys vista en millores de complements". Afegeix que ha d'entendre la manifestació i xifra en un 29% els funcionaris que podien fer vaga i s'han sumat a la protesta, un 80% dels quals, diu, són del sector educatiu.
Remarca que la reforma "dignifica al funcionari" i que hi havia demandes dels sindicats que no es podien acceptar, com les 35 hores setmanals. Sí que es compromet a garantir la progressió laboral dels treballadors "de la franja més baixa". Nega que es vulgui dividir la societat en dos i assegura que es continuarà fent pedagogia perquè s'entengui l'objectiu de la nova llei.
El president del grup demòcrata, Miquel Aleix, per la seva banda, ha recordat que la llei no ha estat entrada encara i que "si alguna de les negociacions d'última hora entre sindicats i el Govern acaba amb aportacions que siguin assumibles les incorporaríem via esmena".
"Ens sap greu que es barregin la reclamació dels drets legítims de les persones amb una inciativa legislativa per canviar la llei electoral", deia el conseller Carles Naudi. El president suplent del grup mixt, Pere López, per la seva banda, insistia que calia entendre-ho com un dret de manifestació i opinió".
El liberal Jordi Gallardo recordava que "vam demanar que no s'entrés la llei" i que "entenem que la reforma no ha de ser aquesta" perquè "no tindrà futur".
"Calia fer-la amb temps i diàleg i buscant el consens màxim", ha dit el conseller Víctor Naudi, cosa que comparteix la consellera Sílvia Bonet.
Informa: Redacció
Comparteix: