La Massana cedeix part d'un terreny de 3.000 m² per fer habitatge assequible

www.andorradifusio.ad

El terreny que cedirà la Massana al Govern per construir un edifici per a lloguer assequible està situat davant del parc de bombers de la parròquia. La parcel·la, que té 3.000 metres quadrats, es dividirà entre els pisos i equipament comunal, com un aparcament.

Es tracta d'un terreny de cessió que el comú de la Massana posarà a disposició del Govern.3.000 metres quadrats, però únicament s'hi destinarà una part per poder fer habitatges de lloguer assequible. La resta del terreny, segons ha explicat la cònsol major, serà per construir equipament comunal. Més concretament, un aparcament i un ascensor per connectar amb l'Aldosa.

 Un cop se celebrin les reunions, Eva Sansa ha constatat que "mirarem de crear un conveni i un cop es tanqui el conveni els tempos els marcarà Govern en aquest sentit". Amb tot, ha volgut remarcar la voluntat del comú d'ajudar en la problemàtica de l'habitatge. "La voluntat de la corporació comunal és justament posar a disposició del Govern aquest terreny per donar una mica de resposta a aquesta manca d'habitatge de la qual tots en som sensibles." 

Aquest terreny és el segon que el Govern treballarà a la Massana per ubicar habitatges a preu assequible. El primer és a Arinsal, al complex Ribasol, on es començarà a intervenir les pròximes setmanes per habilitar 42 pisos. El projecte costarà 11 milions d'euros i es preveu que estigui enllestit el 2025.

Superàvit de 9 milions el 2023

Per cert, el comú massanenc també ha aprovat la liquidació del pressupost del 2023 amb un superàvit de 9 milions d'euros, una tresoreria de 20 milions i un endeutament de 7,8 milions.

El conseller de Finances ha assegurat que la situació comunal està força sanejada. D'altra banda, s'ha anunciat que a partir del setembre es posarà en marxa una línia de bus per als alumnes de l'escola francesa, que actualment fan servir el parroquial per anar al centre.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Nicholas Winton, el Schindler britànic Treballant per a reduir la petjada de carboni