Medi Ambient engega una campanya per recordar a bars i restaurants l'obligatorietat d'oferir aigua de l'aixeta

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler i la restauració fa un any que han de complir l'obligatorietat d'oferir aigua de l'aixeta de franc, si el client la demana. Una mesura de la llei d'economia circular, que no s'estava complint en tots els establiments. Medi Ambient ha engegat una campanya per recordar-ho i informar bars i restaurants. 

Servir aigua de l'aixeta gratuïtament és una obligació per a bars i restaurants, segons la llei d'economia circular. Aquesta mesura no s'està seguint correctament a tots els establiments. Ara, amb la nova campanya es tornarà a informar la restauració, però hi ha alguns establiments que ja ho feien. "Nosaltres fa molt de temps que la donem", diu Nelson Ferreira, propietari del restaurant Les Barques.

D'altra banda, si l'aigua de la xarxa de distribució ha estat filtrada o tractada de manera professional, sí que es pot cobrar als clients. Aquest procés suposa més costos per a l'empresa. El mateix passa amb l'embotellada. És el que explica Ivan Niño Mateu, sommelier i cap de sala de Quarantuno: "Aquesta màquina té un cost i un manteniment, es fa una inversió per tenir-la". Segons Mateu, es nota molt la diferència entre l'aigua de l'aixeta un l'aigua de la màquina.

Deixar de cobrar un producte suposa pèrdues econòmiques per a l'establiment i si sempre fos així suposaria una bona quantitat. Però segons diuen no hi ha gaires clients que la demani. Alguns abans no eren conscients d'aquesta opció, però d'altres continuen preferint l'aigua en ampolla. 

En el marc d'aquesta llei, una nova mesura que s'aplicarà a l'octubre és la prohibició de la distribució d'alguns productes de l'alimentació en monodosis de plàstic.

Informa: Maria Lucena
Imatges: Nil Forcada - David Moreno

Comparteix:

Escaldes-Engordany es tenyeix de colors amb la festa Holi La sobrassada de la marca Els Escaubells finalment no suposa cap risc