Medi Ambient planteja accions per reduir el malbaratament alimentari

www.andorradifusio.ad

Posar l'èmfasi en la prevenció del malbaratament alimentari és un dels grans eixos de l'estratègia immediata del pla nacional de residus. L'objectiu és reduir en un 5 o 10% la quantitat d'aliment que va a la brossa. En una segona fase, la millora i l'increment de la selecció dels residus és una altra prioritat.

Reunió de la comissió de coordinació i desenvolupament del pla nacional de residus, on s'ha posat al damunt de la taula la necessitat d'incidir en la prevenció del malbaratament d'aliments. Un concepte genèric que, segons ha explicat la ministra Silvia Calvó, ja té propostes molt concretes per assolir els objectius: accions de conscienciació a les escoles, al sector de l'hostaleria i a les grans superfícies comercials per "reduir els excedents d'alimentació".

Amb tot plegat, la idea és reduir en un 10% la quantitat d'aliments que van a parar a les escombraries. Una iniciativa que compta amb tot el suport per part dels comuns. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, considera que "ésun tema d'estratègia nacional". "Estem completament lligats a la filosofia d'evitar el malbaratment alimentari", ha afegit.

Al marge de la prevenció, també es pretén incidir en la necessitat de millorar la recollida selectiva, àmbit en el qual Andorra millora els registres dels països veïns.

Informa: Jordi Cama Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Saboya situa la implantació de JC Flowers com a exemple d'inversió nord-americana "La vídua alegre" tancarà la temporada d´Andorra Lírica el 4 i 5 de juny