Arriben les primeres dades del restaurant social Cal Focall, des que la Creu Roja Andorrana n'ha assumit la gestió. Des del 5 d'agost, l'entitat ha atès 22 persones, una d'elles, menor d'edat, i ha servit 266 àpats. La Creu Roja ha explicat que, donada la situació de necessitat, ha ofert també sopars als usuaris. El 60% són homes de nacionalitat espanyola.
El restaurant social Cal Focall ha donat de menjar a 22 persones durant els primers 24 dies d'obertura. El 68% dels usuaris explica que la manca de recursos econòmics és la causa de la demanada d'aquest servei. La resta d'usuaris, un 32%, els hi envien els serveis socials o bé són transeünts. Set d'aquests usuaris han anat al menjador social els 24 dies que ha estat obert. Pel que fa a la resta, la mitjana d'assistència és de dotze dies. La nacionalitat predominant entre els usuaris és l'espanyola, seguida de l'andorrana i la portuguesa.
Més de la meitat dels casos atesos s'han pogut solucionar de manera puntual o definitiva amb l'ajuda dels serveis socials. Les dades reafirmen la necessitat actual d'oferir aquest servei a la població. A més, aquest primer mes ja hi ha hagut canvis respecte el plantejament inicial com ara la incorporació dels sopars amb forma d'entrepà i peça de fruita.
Informa: Almudena López
Comparteix: