Menjar sense gluten no és més saludable

www.andorradifusio.ad

Una dieta sense gluten no implica necessàriament que sigui més saludable. De fet alguns experts alerten que deixar de consumir-ne sense el consell d'especialistes pot dificultar el diagnòstic d'altres malalties. D'aquesta moda se n'ha parlat en el marc de la jornada dedicada a la celiaquia.

El consum de productes sense gluten ha augmentat en els darrers anys per la detecció dels casos de celiaquia però també perquè hi ha persones que creuen que és més saludable. A països com Nova Zelanda, al voltant del 15% de la població fa dieta sense gluten. Una proteïna no necessària per al cos però que retirar-la sense el consell d'una persona especialista pot dificultar el diagnòstic d'altres malalties i intoleràncies.

De gluten s'ha parlat aquest matí en la jornada dedicada a la celiaquia, organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà i l'Associació de Celíacs d'Andorra. Unes xerrades que també han servit per resoldre els dubtes que poden tenir les persones diagnosticades, sobretot relacionats amb l'alimentació, ja que per seguir una dieta sense gluten també és necessari incorporar, a més dels productes etiquetats, aliments frescos.

A les conferències han assistit una setantena de persones, que han pogut aprendre alguns consells sobre l'etiquetatge per tal que ni ells ni els seus familiars consumeixin gluten de manera errònia.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Èxit d'assistents als concerts familiars de l'ONCA Liquid Dansa per Ramon Ollé