Els menjars preparats triomfen aquestes festes

www.andorradifusio.ad

L'últim sopar de l'any és una d'aquelles celebracions que divideix les preferències. Alguns ho celebren fora i d'altres a casa. Entre aquests, cada vegada més s'imposa l'opció de comprar el sopar elaborat i es gasten una mitjana entre 40 i 100 euros per persona.

Mantenir les tradicions nadalenques però amb menys feina. Sembla ser la tendència dels darrers anys i això ha comportat que els comerços alimentaris es reinventin. Cada vegada més optem per encarregar el dinar de Cap d'Any i evitar, així, hores i hores de feina a la cuina. I ho fem adquirint el menú complet: entrants, plat principal i postres. Els que es decideixen pel menjar elaborat es gasten de mitjana entre 40 i 100 euros per persona, explica la responsable d'alimentació de Pyrénées, Maite Macián.

I pel que fa a les preferències guanyen les safates variades d'embotits o canapès, les ostres, els rostits i per descomptat el marisc.

La major part dels comerços consultats assegura que no han notat una rebaixa en la demanda a causa de la crisi, tot i que els clients reconeixen que intenten ajustar el pressupost.

Alguns productes s'han encarit considerablement per Nadal, perquè la demanda ha superat àmpliament la producció. És el cas d'algun tipus de marisc, com ara el percebe. I com sempre, aquests dies la venda de raïm s'ha disparat. Segons els productors el 30% de la del que es produeix durant l'any es ven per Cap d'Any.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Operació Caloret: un detingut per tràfic de cocaïna i haixix Més del 81% de la població entre 15 i 64 anys té feina, segons l'enquesta d'Estadística