Uns 260 alumnes i 800 exàmens. La selectivitat ha començat aquest dilluns per als alumnes de batxillerat que volen cursar graus en universitats espanyoles. Unes proves, les d'accés a la universitat, que haurien de canviar el curs vinent amb la nova llei espanyola. Caldrà veure, però, com evoluciona amb la convocatòria anticipada d'eleccions generals.
Asseguren que es presenten a la selectivitat amb una mica de nervis, però preparats. "Nervis pocs, ja que m'han preparat durant dos anys i la veritat és que estic tranquil", assegura Eric Prados, estudiant de batxillerat. Per la seva banda, Guillem Clavera, també estudiant de batxillerat, comenta que "a veure què surt".
La clau és estudiar, però molts tenen clar on millor es concentren. "Em concentro millor a casa" o "a la biblioteca em distrec" són declaracions de la Clàudia Baró i del Daniel Barbado, estudiants de batxillerat. D'altres, fins i tot, han seguit una organització estricta, com la Míriam Serra, també estudiant: "Em vaig fer un horari on anava planificant cada dia què havia de fer, a quines hores podia descansar...".
Dret, enginyeria informàtica, finances, comunicació audiovisual... Tots tenen el mateix objectiu. "Una cosa és superar la prova, que pràcticament tots el nostre alumnat la supera, i una altra cosa és obtenir la nota adequada per entrar a la universitat i el grau que vulguin realitzar", explica Aurelio Corral, director del col·legi María Moliner.
Un any més la Universitat d'Educació a Distància espanyola ha estat l'encarregada d'organitzar les proves a Andorra. És el que ha explicat Federico Fernández, catedràtic de dret romà a la UNED: "Tots els alumnes que facin l'últim curs de batxillerat fora d'Espanya, l'examina la UNED".
Són uns dies decisius per a uns alumnes que s'han preparat per a unes proves que determinaran el seu futur.
Informa: Redacció
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: