Amb 66 parelles actives el Voluntariat per la Llengua tanca un curs de record en la seva catorzena edició. S'han entregat els diplomes als participants i el ministeri de Cultura ha agraït als voluntaris la seva tasca com a integradors en la cultura local d'aquelles persones estrangeres que la volen conèixer.
1.500 persones han passat pel Voluntariat per la Llengua un projecte que depèn de política lingüística. Aquest any s'ha apuntat 45 noves parelles que s'afegeixen a 21 que repeteixen d'edicions anteriors.
La directora de Cultura del Govern, Montserrat Planelles, està molt satisfeta dels resultats que dona aquesta activitat després de 14 anys activa i que en aquesta edició ha assolit el rècord. "Ens dona moltes alegries perquè ajuda a la cohesió i les relacions", destaca.
Aquest dijous s'han entregat els diplomes a les parelles participants. Molts d'ells continuen en contacte ja que sorgeixen amistats d'aquesta experiència d'intercanvi cultural.
Esther Carrillo està vinculada com a voluntària al servei des de l'inici. Ha conegut persones de moltes nacionalitats. En comú tenen la dificultat de comunicar-se en el dia a dia. Explica que "els interessa molt per poder-se relacionar en la vida quotidiana". Diu que els preocupa molt "però al final tots se'n surten".
Annika Ryzak és sueca i fa sis mesos que viu a Andorra. És la parella de l'Esther. De seguida que va arribar va cercar el voluntariat que ja coneixia del temps que va viure a Catalunya i afirma que "va molt bé per integrar-se i aprendre sobre la cultura i la llengua".
Durant els mesos que està actiu el voluntariat es fan a més de les quedades per parelles activitats i sortides en grup com a museus i també al cinema o excursions.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Rubén Calvo
Comparteix: