Aquesta setmana Soldeu i el Tarter han acollit els Campionats d'Europa d'esquí i tot i que en un principi s'esperaven bastants espectadors, els comerços de la zona no ho han notat. Els qui sí han gaudit de més clients han estat els hotels, que han acollit principalment als competidors i als seus equips.
La pista Avet ha estat un dels escenaris de fons del Campionat d'Europa d'Esquí, però, què ha significat per a Soldeu un esdeveniment esportiu com aquest?
"Hem tingut més gent que altres setmanes", asseguren des del Supermercat La Posta, tot i que "no el que s'esperava". En aquesta línia, la propietària de la cafeteria Delbosc, Adriana Spaggiari, comenta que "ha vingut algun corredor a esmorzar, però ha estat tot molt tranquil".
Els qui més se n'han beneficiat, però, han estat els hotels, que han albergat principalment els esquiadors. Per exemple, l'hotel Himàlaia ha tingut allotjat tot l'equip noruec.
A d'altres establiments, els ha permès diversificar l'oferta, ja que han estat la seu dels quarters de l'organització. A l'hotel Park Piolets, "tenim els organitzadors i hi munten el centre d'acreditacions", explica el seu director, Jordi París. Una activitat que "ens ajuda a canviar el ritme del que és la temporada d'hivern".
Tot i això, el perfil dels visitants ha estat molt concret. "El que més hem notat han estat els equips d'esquí, entrenadors, preparadors físics..." Mentre que el que més s'esperava, els visitants, "no han vingut a veure-ho".
Unes competicions, doncs, que sí que han portat visitants, però no pas turistes. Els qui han vingut més a Soldeu, doncs, han estat els esquiadors, i també els seus equips tècnics.
Imatges: Desirée Sala-Nil Forcada
Informa: Ariadna Guiu Vila
Comparteix: