Més d'una cinquantena de persones fan possible l'escudella de Sant Sebastià

www.andorradifusio.ad

Més d'una cinquantena de persones estan treballant des de dimarts per preparar l'escudellada de Sant Sebastià, que se celebra a la plaça de la Germandat de Sant Julià. Els escudellaires preveuen repartir unes 2.800 racions d'escudella.

Els preparatius de l'escudella de Sant Sebastià han començat a la cuina de l'escola francesa i espanyola de Sant Julià.

Dimarts, un dia abans de l'escudellada, es van preparar tots els ingredients necessaris per preparar una bona escudella. El coordinador dels escudellaires, Néstor Santañes, explica que es prepara la carn per fer les mandonguilles i la pilota i paral·lelament es tallen les verdures.

Més de 400 kg de carn, 300 kg de verdures, 1.000 litres de brou i 90 kg de pasta i llegums s'utilitzaran per poder servir les prop 2.800 racions d'escudella.

El dia de Sant Sebastià s'ha convertit en tota una tradició pels veïns de Sant Julià de Lòria. Pels escudellaires de la Germandat la festa comença unes quantes hores abans. Els preparatius són una bona excusa per retrobar-se amb els amics que repeteixen des de fa molts anys.

Diferents generacions hi participen. La Lia, amb només 8 mesos, no s'ha volgut perdre els preparatius de la seva primera escudella de Sant Sebastià. De ben segur que durant els anys vinents la incorporació de les noves generacions serà una peça fonamental per donar relleu i mantenir una tradició tan arrelada.

Informa: Hèctor Romance

Comparteix:

Els sindicats buscaran un acord per recuperar l'1 de Maig Bartumeu acusa el Govern d'haver negociat malament l'intercanvi automàtic d'informació amb la UE