Més menjar preparat per celebrar les festes

www.andorradifusio.ad

Les festes de Nadal i Cap d'Any són sinònim de trobades familiars i celebracions al voltant de la taula. Tot i que aquesta tradició continua vigent, cada cop més persones decideixen delegar la tasca de cuinar i opten per encarregar els seus menús a empreses de càtering. Una tendència que es consolida cada any, com demostra el Rebost del Padrí, una empresa de càtering que en aquestes dates no para de preparar plats tradicionals per a moltes famílies.

Pep Escolà, propietari de l'establiment, assegura que les comandes de menús han augmentat de manera significativa. "Avui dia amb el menjar que es troba a llocs com casa nostra o restaurants no val la pena cuinar a casa perquè embrutes i t'hi estas moltes hores. És veritat que té un preu però trobes qualitat boníssima.", explica.

En aquestes dates, l'empresa ja ha preparat més de 3.000 canelons, un dels plats més sol·licitats, i es prepara per l'últim àpat de l'any: el sopar de Cap d'Any.

L'oferta per a Cap d'Any es diferencia de la de Nadal. Mentre que per a Nadal són molts els qui triomfen amb els canelons, per Cap d'Any l'apetitós aperitiu pren protagonisme. Pep Escolà explica que, entre Nadal i Cap d'Any, la seva empresa ha rebut aproximadament 200 comandes, un nombre que han decidit limitar per assegurar la qualitat del servei.

En els darrers anys, les opcions vegetarianes també han guanyat pes, tot i que la majoria de clients segueixen apostant per plats tradicionals com el pollastre o la vedella.

De cara a la nit de Cap d'Any, el Rebost del Padrí té tot preparat per a les famílies i els grups d'amics que volen gaudir del darrer àpat de l'any sense la necessitat de posar-se davant dels fogons. Així, només cal parar la taula i deixar-se portar per la màgia d'una celebració especial.

Viatjar en Cap d'Any

Mentre molts opten per no cuinar i gaudir d'un bon menjar, altres decideixen viatjar per rebre l'any nou. Andorra es presenta com una destinació popular per a aquells que volen començar l'any envoltats de natura i bona companyia.

Hem sortit al carrer per conèixer com es celebra la Nit de Cap d'Any a diferents països. Des de les barbacoes i els focs artificials a Indonèsia, fins a les festes plenes de música i begudes a Anglaterra, cada lloc té les seves tradicions úniques. A més, les supersticions juguen un paper important en algunes celebracions, com menjar raïms a Espanya o fer propòsits per l'any nou.

El que sí és comú arreu és celebrar-ho amb la gent que estimem.

Informa: Judith Sáez

Images: Pau Bonastre

Locució: Anna Mata

Comparteix:

El tercer pagador generalitzat s'estudiarà a final del 2025 Canillo estudia l'habilitació d'una desena de pisos socials per a la gent gran