Més participants que mai al Concurs de Cambra Romànica

www.andorradifusio.ad

La sistena edició del concurs de Cambra Romànica acull més participants que mai. Són 70 músics els que competeixen aquest cap de setmana. Avui, s'ha celebrat la final del certament al Palau de Gel, amb 8 grups en la secció avançada, de majors de 18 anys.

Molts venen dels països veïns, però n'hi ha, també, de més lluny

"Tenim grups que venen d'Europa, de zones més properes, i després ja tenim grups que venen de Bèlgica, Holanda, alguns han vingut des de la República Txeca".

Clara Pladevall, presidenta Amics del Cambra Romànica

És l'any amb més participants, una desena més que l'anterior edició. 16 grups han competit en la secció avançada, de majors de 18 anys, 3 en la secció base, de menors, i 4 a la piccolo, que són menors de 14. S'hi han pogut escoltar una gran varietat de peces. Algunes més contemporànies però també clàssics

Pladevall assegura que a la fase eliminatòria de dissabte es van veure més actuacions modernes. Aquest diumenge, assegura, el repertori és més clàssic.

Per als participants el concurs serveix per posar-se a prova davant d'un públic i un jurat professional. 

Els premis ascendeixen fins als 3.000 euros i els guanyadors participaran en el cicle de tardor de l'associació. 

En la categoria Piccolo (menors de 14 anys) els duet andorrans Marfany i Sisteduo han guanyat el primer i segon premi. Penguins i Cincquebufen s'han endut les mencions del jurat i aquest últim també ha guanyat el premi del públic.

En la secció Base (menors de 18 anys) Melòdic Duo, d'Andorra, s'ha endut el primer premi i el del públic, i Francome & Serra, també d'Andorra, el segon premi. Duo Dinàmico s'ha endut la menció del jurat.

Pel que fa a l'Avançada (majors de 18 anys), el gran guanyador han sigut els estonis Duo Althea amb el primer premi i premi del públic. Els belgues d'origen català, Duo Puya&Grona i els catalans Gènesi Quartet han guanyat el segon i el tercer respectivament. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Eric Mompel

Comparteix:

Unes 200 persones a la convocatòria de l'INEFC de la Seu  Progresistes-SDP dona suport a la centreesquerra francesa per a les eleccions europees