Més personal a la presó per reduir la llista d'espera per complir condemna

www.andorradifusio.ad

La presó té una llista d'espera de trenta persones que hi han d'anar a dormir per un arrest parcial, però que no poden perquè no hi ha lloc. Tot i que ha baixat els últims mesos, hi havia uns 44, és una situació que encara preocupa l'executiu.

Una de les principals estratègies per guanyar múscul i reduir encara més la llista d'espera per complir un arrest parcial consisteix a incrementar la plantilla d'agents penitenciaris amb la convocatòria de 5 places, una per cobrir una jubilació i la resta de nova creació. Una ampliació que farà créixer el total de professionals de 63 a 67 a partir de la tardor, tenint en compte que la data límit per presentar-s'hi és el 20 de setembre i després es farà el procés de selecció.  

"Si tenim més recursos humans podrem rebre més interns. Després hi ha la reorganització dels espais, de la logística interna, que ha de permetre acollir més arrests parcials"

Guillem Casal, portaveu del Govern

Cal recordar que per fer front a la problemàtica, al gener ja es va decidir adaptar una secció del mòdul de menors, on no hi havia cap intern, per guanyar 11 places més d'aquesta categoria per superar la vintena. 

El centre penitenciari compta ara mateix amb 72 reclusos, 14 dels quals estan en arrest parcial i n'hi ha 30 que esperen poder complir aquest tipus de pena. Per a l'executiu, dotar la presó de més recursos humans també permetrà guanyar capacitat per trobar solucions, estabilitzar els torns i, de retruc, evitar que els agents facin excessives hores extra

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix:

Nova mostra d'art contemporani a la Carlos Teixidó Iniciats els treballs per a la nova zona de salut mental