En el marc del Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, Diversand vol sensibilitzar la societat de la diversitat de gènere, i posar el focus en les violències i la discriminació que viu el col·lectiu arreu del món. Des de l'associació també demanen tancar els protocols de trànsit de gènere per poder començar els processos de transició.
"S'ha de parlar de les persones trans, perquè existeixen i han existit des de fa molts anys, però abans potser no se'ls hi deia persones trans."
Isabella Vargas, vicepresidenta de Diversand
L'educació i l'empatia són dues assignatures importants pel que fa a la convivència amb les diverses identitats de gènere. Una realitat que s'ha de tenir present: "Si les entitats entenguessin la realitat d'una persona trans no estaríem lluitant per això", assenyala la presidenta de l'associació, Nieves Calvo.
Des de Diversand reclamen més celeritat a tancar els protocols de trànsit de gènere, que Govern hauria d'haver enllestit ja. Fa dos anys que hi ha persones que esperen poder fer aquesta transició i amb el patiment de no sentir-se còmodes en el seu cos. Volen un circuit àgil i amb professionals especialitzats.
"És molt dur demanar paciència a unes persones que estan esperant per poder ser ells mateixos i ser feliços".
Nieves Calvo, presidenta de Diversand"Volem una alternativa al mentrestant. Pot ser anar a Barcelona i tractar allà les persones trans amb especialistes que porten anys tractant amb gent del col·lectiu".
Isabella Vargas, vicepresidenta de Diversand
Sobretot pensant en els menors consideren innecessari que hagin de passar per un psicòleg per poder hormonar-se: "Ningú pot diagnosticar si una persona és trans, perquè no és una malaltia".
Per això un dels seus pilars fonamentals és la xarxa de suport que han trobat en les persones del col·lectiu del país. I una altra de les demandes és tenir més espais segurs on fer comunitat, i sobretot per poder seguir oferint acompanyament tant a persones del col·lectiu com als seus familiars.
Informa: Maria Lucena
Imatges: Albert Refart
Comparteix: