La nova infraestructura, que ha suposat una inversió de 400.000 euros, pretén aconseguir un 25% de la facturació anual de l'estació durant els mesos d'estiu.
El mirador Solar de Tristaina ja és realitat. Pesa 32 tones, té un diàmetre de 25 metres i un recorregut de 75. El projecte es va iniciar el 2018 però s'ha construït en només 5 setmanes. Per aixecar aquest lego s'han fet 80 viatges d'helicòpter.
L'obra ha anat a càrrec de Toni Riberaygua i Sergi Riba. El mirador, que també actua de rellotge solar, es troba al pic de Peyreguils a 2.701 metres. L'èxit del roc del Quer ha marcat el camí. Les influències han arribat de Noruega i els Estats Units, on s'ha tret molt profit d'aquest tipus d'infraestructures. El cost ha estat de 400.000 euros.
Amb l'arribada d'aquest mirador és vol aconseguir guanyar a l'estiu el 25% de la facturació anual d'Ordino Arcalís, tenint en compte que a hores d'ara s'està al voltant el 10%.
El president de Grandvalira Resorts, Joan Viladomat, ha subratllat que "el que nosaltres ens interessa és que la gent vingui a Andorra i s'hi passin dies". Per la seva banda, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha constatat que "no és només gastar grans quantitats de diners en fer infraestructures turístiques sinó que estiguin molt ben pensades i aquest n'és un clar exemple". El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, creu que el projecte potser fa que la gent visiti els estanys de Tristaina i després vagi al mirador, gaudint així d'unes vistes completes del paisatge.
Ordino, recentment declarada reserva de la biosfera, té ara una segona O. L'estructura és impressionant i l'impacte també és important. Com acostuma a passar no tothom hi estarà d'acord.
En aquest sentit, Viladomat ha afirmat que amb aquests ginys "t'apropies del paisatge" però està convençut que amb el temps "a la gent li agradarà". Al mirador es pot pujar a peu o agafar primer el telecabina i després el telecadira de Creussans. La inauguració tindrà lloc aquest dissabte i el divendres es farà una jornada de portes obertes.
Pujar i baixar amb els dos ginys tindrà un cost de 20 euros. Els que tinguin forfet de temporada d'Ordino Arcalís, Grandvalira o Ski Andorra tindran accés gratuït.
Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza-Grandvalira
Comparteix: