Mireia Rodríguez fa el salt a les llibreries amb 'Como dejar de ser una niña buena'

www.andorradifusio.ad

Mireia Rodríguez va obrir una plataforma de suport psicològic durant la pandèmia que aviat es va convertir en un espai de consulta i difusió d'èxit. Ara un dels temes amb més demanda s'ha convertit en un llibre que publica Penguin Random House. Es titula 'Como dejar de ser una niña buena' i ajuda el lector a reconèixer com era en la infantesa per entendre millor el que li passa d'adult. 

Moltes vegades els pares i mares han dit als seus fills que cal ser bon nen o bona nena. Els pares dicten el que està bé i el que no, i en ocasions, sense tenir en compte els infants en un moment on comencen a absorbir l'aprenentatge emocional de la seva vida. Aquí comença el viatge de 'Como dejar de ser una buena niña' de Mireia Rodríguez. Rodríguez defineix quines situacions es viuen. "Tal com són els primers ulls que et miren aprens a ser mirada. Si em porto bé la mama em presta atenció i em diu que soc bona, o situacions familiars on es creen els perfils que diuen 'hola sóc aquí".

I aquests perfils tenen l'origen en la relació amb els pares i mares, amb els problemes a casa, els divorcis amb xantatge o situacions en què els més petits acaben essent més madurs dels que els toca. Són persones que, de grans, carreguen amb unes situacions que poden acabar a la consulta del psicòleg.

"Això fa que entris a relacions o treballs on et fan mal i no saps sortir d'allà. Ens trobem amb moltes relacions, però perquè penses que tampoc tens dret a dir que no. Hi ha molta gent que ve amb ansietat, hi ha molts mals que son físics de reprimir del que et quedes a dins."

Mireia Rodríguez, autora de 'Como dejar de ser una buena niña'

Les dones són les que més pateixen aquesta síndrome tot i que els homes no n'estan exclosos. A través d'exercicis, l'autora també ajuda a connectar amb el jo de la infància a veure's a través dels ulls dels pares per iniciar un camí de consciència. Aquest dissabte presenta el seu escrit a Llibres i Idees, a Illa Carlemany, a les 19h. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Un tramvia sense raïl, l'aposta de l'Automòbil Club Molly i Shelly, les filles de l'eurovisiva Susanne Georgi estrenen 'You can call me baby'