La sinistralitat laboral a Andorra continua sent molt elevada i se situa molt per sobre de la mitjana europea. El 2018 hi ha hagut 4.028 accidents, és a dir, 12 sinistres diaris.
Segons xifres de la CASS, la sinistralitat laboral el darrer any ha augmentat un 8% i s'ha situat en 4.028 accidents anuals, amb una mitja de 12 diaris.
Una xifra preocupant, sobretot si es compara amb la mitjana europea, amb un percentatge entre l'1 i l'1,5%.
Segons l’expert en prevenció Josep Maria Gabernet, aquest augment està relacionat amb l'increment de la quantitat de treballadors declarats a la CASS. Argumenta que "des del 2014 fins ara, com que s'està incrementant l'activitat laboral, principalment a la construcció que arrossega molts industrials, fa que augmenti el nombre de treballadors i, per tant, el nombre d'accidents laborals".
Alerta que "el que no ha agumentat gens és la cultura preventiva" i recorda que, tot i els esforços i avenços en matèria legal, és necessària més conscienciació per part dels treballadors i dels empresaris. També per part del departament de Treball. Afirma que "no arriba a poder conscienciar de la necessitat de preveure els accidents" perquè "l'únic que veu l'empresari en el servei de Treball és una inspecció sancionadora, no un ajut".
Segons les dades, els sectors que registren més sinistralitat són el comerç i la reparació d'automòbils, seguits dels serveis prestats i la construcció.
Informa: Silvia Callís
Imatge: Lluís Dejuan/Arxiu RTVA
Comparteix: