El MoraBanc Andorra desconnecta a Santiago de Compostel·la (81-73)

El MoraBanc Andorra ha sumat la tretzena derrota de la temporada

El MoraBanc Andorra ha sumat la tretzena derrota de la temporada (7/13) a la Lliga Endesa, primera amb David Eudal d’entrenador, després de perdre 81-73 a la pista del Monbus Obradoiro, rival directe dels tricolor en la lluita per la permanència. El partit es decidiria en els últims instants després què el MoraBanc arribés a capgirar un -17 en el tercer quart. Codi Miller-McIntyre, MVP dels tricolor amb 21 punts i un 22 de valoració.

El MoraBanc Andorra ha despertat del somni. Després de cinc derrotes consecutives, el conjunt del Principat seria capaç de reaccionar en gran aprofitant el canvi d’entrenador. Si importants van ser les victòries contra el Reial Madrid i el Joventut Badalona, encara més important es preveia l’enfrontament d’aquest dissabte al Fontes do Sar tractant-se d’un rival directe en la lluita per la permanència. Aquesta derrota arriba tot just abans de l’aturada de la competició durant dues setmanes per la disputa de la Copa i els compromisos de seleccions. Els de David Eudal almenys han pogut salvar el ‘basket average’.

La versió del MoraBanc a Santiago de Compostel·la no tindria res a veure amb la dels últims dos partits ACB. Patint en defensa, sense claredat en el joc, els de David Eudal començarien a remolc a la pista d’un Monbus Obradoiro més posat, més intens i més encertat fent mal d’inici per dins amb Laurynas Birutis i Henry Ellenson (20-8). El MoraBanc però reaccionaria tímidament gràcies a la connexió entre Codi Miller-McIntyre i Víctor Arteaga. Un 0-6 de parcial deixaria un 20-14, una diferència que tornaria als deu punts al final del primer quart (24-14).

Amb el pas dels minuts el MoraBanc seguiria patint al darrere sense tancar el seu rebot i donant segones opcions als locals que ho aprofitarien per castigar des del triple. Un 13-6 de sortida encendria totes les llums d’alarma (37-20) però els tricolor tornarien a reaccionar des de la defensa i sortint al contraatac (39-29). Al descans s’arribaria amb un 46-35.

Però després de passar pels vestidors el MoraBanc Andorra recuperaria la seva millor versió i aniria retallant poc a poc les diferències gràcies a la seva actitud defensiva, l’entrega d’Oriol Paulí o l’encert de McIntyre i d’un Moussa Diagne desfermat des del triple (54-51). El MoraBanc acabaria certificant la remuntada gràcies a un11-26 de parcial en el tercer quart. D’arribar a perdre de 17 punts, el conjunt de David Eudal es veuria amb un +4 (57-61) a deu minuts del final. El més difícil ja estava fet.

Però quan millor ho tenia l’equip tricolor, quan el Monbus Obradoiro tenia tota la pressió, un nou curtcircuit del MoraBanc sense anotar cap cistella durant els primers cinc minuts de l’últim quart permetria al conjunt local tornar a agafar oxigen amb un 9-0 de sortida (66-61). A partir d’aleshores el MoraBanc s’agafaria als triples solitaris de Hannah per seguir amb opcions de victòria (75-73) però en un final ajustat tornaria a sortir creu i el Monbus Obradoiro acabaria decantant la balança des del tir lliure amb 36 llançaments pels gallecs pels 16 d’un MoraBanc que almenys salvaria el ‘basket average’ (81-73).

El MoraBanc Andorra tornarà a competir aquest proper dimarts rebent la visita del Slask Wroclaw polonès (20h) en el partit pendent de disputar de la 9a jornada de la fase regular de l’Eurocup. La propera cita dels tricolor a la Lliga Endesa serà el dilluns 1 de març al Palau Blaugrana (21h) en el partit corresponent a la 15a jornada.