El MoraBanc Andorra reacciona a temps davant el Melilla (92-82)

El MoraBanc Andorra contínua marcant el ritme de la LEB Or després de sumar la 25a victòria de la temporada. Davant el Melilla Baloncesto, equip en descens, el conjunt tricolor, perdent d'onze punts en el tercer quart (44-55), acabaria reaccionant gràcies a un 38-19 de parcial en els últims dotze minuts de partit. A destacar l'actuació de Mihajlo Andric, MVP amb 19 punts i un 30 de valoració o els 14 punts i 10 rebots de Felipe Dos Anjos. A sis jornades per al final de la fase regular el MoraBanc manté una victòria de marge respecte al segon classificat.

Les jornades van passant i el MoraBanc Andorra manté el lideratge de la LEB Or, això sí, amb un mínim coixí respecte al Zunder Palència, segon classificat. En aquesta recta final de la fase regular, del que no hi ha cap dubte és què andorrans o palentins, un d'aquests dos equips serà el que acabarà celebrant en gran l'ascens directe a l'ACB. De moment qui somriu és el MoraBanc Andorra que gràcies a la victòria d'aquest diumenge contra el Melilla manté la seva posició de privilegi. Les ultimes sis jornades dictaran sentència.

Després de la treballada i soferta victòria a la Corunya, el MoraBanc Andorra afrontava un partit aparentment assequible. Aparentment. La realitat seria molt diferent. El MoraBanc Andorra sense generar excessiu joc ofensiu començaria el partit vivint del triple. Quatre triples consecutius donarien els primers avantatges a l'equip local davant un perillós Melilla en mans d'una de les seves ultimes incorporacions, el base Trey Davis. Amb el pas dels minuts el MoraBanc també sabria treure suc al joc interior arribant a tenir una màxima de deu punts (23-13) per a un 23-15 al final del primer quart.

Però l'actuació del MoraBanc Andorra aniria de més a menys davant un Melilla que aprofitaria el segon quart i la passivitat defensiva dels tricolor per a pujar-se a les seves barbes. Amb un Tray Davis imparable autor de 27 punts, el MoraBanc s'aniria als vestuaris amb un 39-42 en el marcador després de rebre un 16-27 de parcial. Molt per millorar en la segona meitat.

De fet, la situació del MoraBanc Andorra empitjoraria encara més en el tercer quart. Poc contundent enrere, el conjunt tricolor, abusant del triple (14/40 en el partit), es veuria onze punts a baix després de rebre un 5-13 de sortida (44-55). A remolc durant molts minuts, i amb Rafa Luz fora del partit per precaució, Natxo Lezkano no acabaria de donar amb la tecla que fes reaccionar a l'equip fins que en el tram final del tercer quart els del Principat (54-63) donarien un pas endavant. Un 12-1 de parcial deixaria un 66-64 a deu minuts per al final.

Una inèrcia positiva que el MoraBanc ja no deixaria escapar. Amb una gran actuació de Mihajlo Andric o Felipe Dos Anjos, sense oblidar l'aportació de Dee, Borg o un tocat Speight, el MoraBanc es faria fort en l'últim quart evitant així que saltés la sorpresa. Un 26-18 de parcial deixaria el definitiu 92-82.

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el proper dissabte (19:30h) en la pista d’un Valladolid invicte de local. El partit es podrà seguir en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA