El MoraBanc Andorra redreça el rumb a l’ACB (81-73)

El MoraBanc Andorra s’ha fet aquest diumenge amb la setena

El MoraBanc Andorra s’ha fet aquest diumenge amb la setena victòria de la temporada (7/6) després de derrotar el Movistar Estudiantes. Els tricolor, patint en la primera meitat, arribant a perdre de deu punts, reaccionarien amb una gran defensa i un gran Oriol Paulí, MVP del partit amb 16 punts, 6 rebots, 5 assistències, 27 de valoració.

El MoraBanc Andorra afrontava la15a jornada de la Lliga Endesa amb l’objectiu i la necessitat de redreçar com fos el rumb després de quatre derrotes consecutives: dues a Europa (on l’equip ja està classificat per al Top-16) i dues a l’ACB contra el Casademont Saragossa i a la pista de l’Acunsa Guipúscoa. Doncs aquest diumenge, sense Moussa Diagne, Tyson Pérez, Malik Dime i Jeremy Senglin, baixes més que sensibles de llarga durada, els d’Ibon Navarro s’han fet forts a casa aconseguint una setena victòria molt treballada què els permet seguir vivint de prop la lluita per ser a la propera edició de la Copa.

El MoraBanc Andorra, però, no ho tindria gens fàcil davant del Movistar Estudiantes. Els tricolor començarien patint en atac, a remolc en el marcador (10-18) davant d’un rival molt encertat des del tir exterior amb quatre triples en el primer quart. Els del Principat, agafant-se als punts de Babatunde, protagonitzarien una petita reacció que els permetria tancar el primer quart amb una renda negativa de només tres punts (15-18). El MoraBanc, però, seguiria convivint amb el desencert exterior a l’inici del segon quart i el conjunt madrileny ho aprofitaria per agafar un màxim avantatge de deu punts (17-27) després d’un 2-9 de sortida. Però en el moment més delicat, un temps mort d’Ibon Navarro faria reaccionar els seus i els triples, amb la signatura de David Jelinek i Bandja Sy, acabarien arribant fins al punt què un 20-6 de parcial deixaria un 37-33 al descans.

Després de sortir de vestidors, el MoraBanc Andorra seguiria mantenint la seva bona dinàmica. Ampliant el parcial (41-33) els d’Ibon Navarro semblava que es feien amb el ritme del partit però el Movistar Estudiantes reaccionaria amb els punts i els triples de John Roberson i Aleksa Avramovic. Un 2-8 de parcial deixaria un ajustat 43-41. A partir d’aleshores, el MoraBanc, malgrat patir davant del plantejament defensiu estudiantil, afrontaria l’últim quart per davant en el marcador (51-50). La diferència es tornaria a igualar (55-55) però una nova estirada dels locals, anotant 30 punts en els últims deu minuts amb Paulí, Jelinek o Gielo de protagonistes en una actuació molt coral, dictaria sentència i permetria al MoraBanc Andorra sumar una victòria important i tranquil·litzadora (81-73).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest dimarts, partit de la primera fase de l’Eurocup a la pista del Virtus Bologna (19h), i el proper diumenge a la pista de l’Iberostar Tenerife (14:15h) en l’enfrontament corresponent a la 16a jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.