El MoraBanc Andorra ressuscita a Saragossa (72-76)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dijous la cinquena victòria de la temporada després de guanyar en la pista del Casademont Saragossa per 72 a 76 en l’últim enfrontament de l’any i trencant amb una dinàmica de vuit derrotes consecutives. La defensa dels tricolor, la lluita en el rebot i un 0-9 de parcial en el darrer minut i mig decantaria la balança a favor dels visitants. Jean Montero, el millor del MoraBanc amb 22 punts, 4 rebots, 5 assistències i un 28 de valoració.

El MoraBanc Andorra s'acomiada del 2023, l'any del seu retorn a l'ACB, de la millor manera possible després de sumar una valuosa i necessària victòria amb la qual acaba amb les vuit derrotes consecutives (la pitjor ratxa dels andorrans a l'ACB) que arrossegava des del passat 4 de novembre a Tenerife. Ara, dos mesos després de l'última victòria (el 29/10 contra el Baskonia), el conjunt de Natxo Lezkano torna a somriure i ho fa sumant la cinquena victòria del curs, la segona fora de casa, en la pista d'un Casademont Saragossa que vivia el seu millor moment de la temporada després de sumar quatre victòries consecutives contra UCAM Murcia i Barça a casa i Zunder Palència i Lenovo Tenerife a fora.

En el Príncipe Felipe de Saragossa, el MoraBanc Andorra sortiria tou en defensa i patint en l'atac estàtic. Els tricolor començarien amb molt males sensacions davant un Casademont que jugaria pràcticament a plaer (12-4) però l'equip de Natxo Lezkano reaccionaria aviat aprofitant la intensitat defensiva de Juan Rubio i la bona feina de Felipe Dos Anjos i Nacho Llovet. El MoraBanc, de menys a més, s'arribaria a posar per davant en el marcador (12-14) fins al 18-16 amb el qual s'arribaria al final dels primers deu minuts.

La millor versió del MoraBanc apareixeria en el segon quart. Intens darrere i tancant el rebot, el conjunt del Principat es faria amb el control del partit davant un Casademont Saragossa desencertat que no trobaria la manera de penetrar davant la defensa tricolor. Mentrestant el MoraBanc aniria ampliant les diferències al ritme de Jean Montero fins a arribar a tenir una màxima de deu punts (21-31) després d'un 3-15 de parcial a pocs minuts del descans. Això sí, una reacció local deixaria un 25-31 al final de la primera meitat.

Les sensacions al descans eren molt positives però el MoraBanc sabia que el partit es podia fer molt llarg. De fet, en la represa, els locals sortirien amb una altra energia decidits a curtcircuitar l'atac andorrà amb un Trae Bell-Haynes letal autor de 15 punts en el tercer quart i 26 en tot el partit. Amb l’enfrontament ajustat i amb alternances constants en el marcador, el partit explotaria en l'apartat ofensiu i l'equip de Lezkano trobaria resposta en els triples de Jerrick Harding i Tobías Borg per a encarar els últims deu minuts amb totes les opcions de victòria (55-53).

El MoraBanc Andorra començaria l'últim quart de la millor manera possible agafant de nou la davantera després d'un 0-7 de sortida (55-60) però els locals tornarien a agafar oxigen gràcies a un 7-0 de parcial (62-60). El partit anava directe a un nou final d'infart en el qual, en el moment més decisiu, amb un 69-67 en el marcador, l'equip més necessitat, el MoraBanc Andorra, seria el que mantindria el cap més fred i prendria les millors decisions per a acabar rubricant una victòria més què necessària i merescuda gràcies a un 0-9 de parcial en el moment més calent amb els punts de Borg, Montero i Maric fins al 72-76 definitiu.

El MoraBanc Andorra tancarà la primera volta i començarà el 2024 rebent la visita de l’UCAM Múrcia el dissabte 6 de gener (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.