El MoraBanc Andorra sobreviu a Almansa (75-82)

El MoraBanc Andorra ha arribat a la dotzena victòria de la temporada, vuitena consecutiva, després de derrotar aquest dimarts el Club Baloncesto Almansa per 75-82. El partit, ajustat i travat, es decidiria en el tercer quart amb un 8-20 de parcial. Recital de Rafa Luz, MVP amb 9 punts, 11 assistències i un 22 de valoració. A destacar també l'aportació de Czerapowicz (17 punts), Maric (15 punts), Dos Anjos (14 punts) o Nacho Llovet (10 punts).

El MoraBanc Andorra afrontarà el Nadal amb absoluta tranquil·litat després de tancar les primeres tretze jornades de lliga amb dotze victòries i una sola derrota. Els de Natxo Lezkano no baixen el pistó tinguin qui tinguin davant, i aquest dimarts ho han tornat a demostrar en la pista d'un CB Almansa, equip de la part baixa de la classificació, que li complicaria i molt les coses al conjunt andorrà.

Els andorrans començarien el partit concentrat i amb encert exterior amb dos triples de Johnny Dee i Mihajlo Andric (4-12), però a mesura que passaven els minuts es relaxarien en defensa i això ho aprofitaria l'Almansa per a ensenyar el seu potencial exterior i donar-li la volta al marcador després d'un 11-0 de parcial (15-12). Un temps mort de Natxo Lezkano faria reaccionar als seus que tancarien els primers deu minuts amb un avantatge de vuit punts (17-25) gràcies a un 2-13 de parcial.

Però el MoraBanc Andorra tornaria a sofrir en el segon quart davant la dura defensa del quadre manxec. Els de Tino Ugidos, jugant al límit, continuarien fent mal des del triple i jugada a jugada anirien retallant les diferències a la vegada que treurien del partit a un desencertat MoraBanc Andorra que rebria 28 punts en el segon acte. Al descans, 28-18 de parcial i derrota tricolor per un ajustat 45-43.

El pas pels vestuaris li aniria molt bé al MoraBanc Andorra que sortiria en la segona meitat amb les piles carregades. Més actiu en defensa, i baixant els percentatges de tir dels locals, els andorrans reaccionarien amb un 8-20 de parcial que deixaria un esperançador 53-63 a deu minuts per al final. Però res estava decidit.

Les pilotes perdudes dels tricolor en l'inici de l'últim quart donarien vida al conjunt manxec que, encara veient-se amb un desavantatge de dotze punts (66-78), encoratjats per la seva afició, en cap moment deixarien de creure en la remuntada. De fet, els triples seguirien donant esperança a l'Almansa però la bona feina de Rafa Luz, l'encert de Czerapowicz juntament amb el poderós joc interior andorrà, acabaria decantant la balança a favor del MoraBanc (75-82), líder de la LEB Or una jornada més amb les mateixes dotze victòries que el Zunder Palència que aquest dimarts guanyaria en la pista del Juaristi, últim classificat, amb un triple en l'últim segon.

El MoraBanc Andorra tancarà l'any rebent l'Oviedo el proper dijous 29 de desembre (20h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: CBAlmansa