El MoraBanc Andorra torna de València derrotat i indignat (86-82)

El MoraBanc Andorra ha sumat la desena derrota de la temporada, setena consecutiva, després de perdre aquest diumenge de forma injusta en la pista del València Basket per 86 a 82. Malgrat tenir un +10 a cinc minuts per al final (66-76), errors propis, encerts del rival en el moment decisiu i l’actuació arbitral deixarien al MoraBanc sense el premi de la victòria. Jean Montero, MVP amb 19 punts, 4 rebots, 4 assistències, 7 recuperacions i un 32 de valoració.

Hi ha moments en els quals l'esport no és just, i aquest diumenge el bàsquet no ha estat just amb un MoraBanc Andorra que ho ha fet pràcticament tot per a sortir victoriós de la Fonteta i acabar així amb la dinàmica perdedora. Però a l'hora de la veritat el que compte és el resultat final, i el 86-82 deixa als tricolor en una situació delicada, empatats amb el penúltim classificat, després de sumar la desena derrota, setena ensopegada consecutiva.

El MoraBanc Andorra sortiria molt bé. Sòlid en defensa i movent molt bé la pilota en atac amb protagonisme d'inici per a Jerrick Harding, els de Natxo Lezkano començarien amb un 6-12 de sortida després d'un triple de Tobías Borg. Amb el pas dels minuts, l'aparició de Marín Maric ajudaria a ampliar les diferències fins als set punts (11-18) davant un València Basket descol·locat que agafaria aire a cop de triple en la recta final. L'encert exterior de Kassius Robertson i Victor Claver deixaria un ajustat 19-20 al final del primer quart. Un resultat que per a res faria justícia al joc dels tricolor.

Els andorrans continuarien manant en el marcador en el segon quart. Si bé és cert que les forces s'igualarien, el València passaria a viure dels punts després de rebot ofensiu però el MoraBanc no afluixaria en la seva obstinació i malgrat veure's per darrere en el marcador (30-29) una molt bona reacció tricolor amb un 2-9 de parcial enviaria el partit al descans amb un esperançador 32 a 38.

Després de passar pels vestuaris era evident que el València Basket faria un pas endavant. Els d'Álex Mumbrú, més encertats en atac i més actius en defensa davant la permissivitat arbitral, es tornarien a col·locar per davant en el marcador després d'un 11-4 de parcial (43-42) però el MoraBanc no es descompondria en cap moment i al ritme de Jean Montero i Adam Somogyi tancaria el tercer quart dominant de nou l'electrònic (61-65).

Però la diferència de quatre punts passaria a ser de deu (66-76) després d'un triple de Somogyi a cinc minuts del final. La màxima favorable als andorrans en tot el partit. Però amb el València contra les cordes emergiria la figura d'una tripleta arbitral que acabaria sent determinant per al resultat final castigant el MoraBanc amb faltes inexistents que permetrien al València Basket reenganxar-se al partit. Al final, en un altre cara o creu, per errors propis, per l'encert rival en la recta final del partit, però també per la impresentable actuació arbitral, al MoraBanc li tornaria a sortir creu malgrat la bona feina dels tricolor. D'aquesta manera l'equip de Natxo Lezkano torna al Principat derrotat i indignat per l'actuació arbitral (86-82).

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el divendres vinent rebent la visita del Dreamland Gran Canària (20:30h) en el partit corresponent a la quinzena jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.