El MoraBanc brilla i suma la primera victòria a la Lliga Catalana davant el Girona (84-61)

El MoraBanc Andorra supera amb contundència al Bàsquet Girona per 84 a 61 en el debut a la Lliga Catalana, en un partit on els homes de Natxo Lezkano han dominat durant pràcticament tot el partit i han corroborat les bones sensacions de la pretemporada.

El partit ha començat amb dubtes per part dels dos equips, amb atacs ràpids i un ritme molt alt que ha agafat a contrapeu al MoraBanc. Tot i això, el conjunt tricolor ha tirat de talent individual i d'un Harding inspirat des del triple per agafar el primer avantatge en el marcador. El desencert en el tir lliure i la falta de contundència en defensa ha provocat que el MoraBanc acabi per sota en el marcador al final del primer quart, 14 a 17.

Els catalans han sortit també millor en el segon, amb un imparable Iroegbu, que ha acabat amb 21 punts. La resposta del MoraBanc ha arribat de Sekou Doumbouya, que ha tornat a reafirmar les bones sensacions que ha deixat en la temporada, anotant des del triple i dominant la pintura davant d'Yves Pons, que ha acabat expulsat. L'energia i la incansable defensa de Chumi Ortega també ha estat clau per revertir la situació i combatre l'alt ritme de joc dels gironins. A la mitja part, 36 a 33 pels andorrans.

A la represa, els homes de Natxo Lezkano no han frenat i han mantingut un ritme molt alt en els primers compassos, que els ha permès trobar-se sumar un avantatge important. Gràcies a una defensa asfixiant, que ha col·lapsat la pintura i ha impedit anotar al Girona durant els primers minuts, el MoraBanc ha aconseguit engrandir la diferència a més de 10 punts al final del tercer quart, 59-48.

En el darrer quart, els tricolors han jugat a plaer, amb un joc coral i fent valer el potencial ofensiu, deixant al Girona en 61 punts i sumant la primera victòria en partit oficial. El millor del partit ha estat Doumbouya, que ha fet valer el físic i talent per acabar amb 16 punts, 8 rebots i 23 de valoració. Jerrick Harding i Shannon Evans també han destacat amb 14 i 11 punts respectivament.

Els tricolors s'enfrontaran aquest dijous a les 9 del vespre al Barça, i en cas de victòria es classificaran per a la final.

Informa: Héctor Aza
Imatge: Jonay González