El MoraBanc cau contra el Girona a la pròrroga (84-89)

El MoraBanc no ha pogut classificar-se per a les semifinals de la Lliga Catalana i ha caigut aquesta nit contra el Bàsquet Girona, per 84 a 89, en el tercer Trofeu d’Andorra la Vella al Poliesportiu. L'equip de Natxo Lezkano ha plantat cara, tot i les nombroses baixes, i el duel s’ha decidit a la pròrroga després que s’hagués arribat al final del darrer quart amb un empat a 74.

Lezkano tenia fins a sis baixes -entre elles els bases Rafa Luz i Markel Starks-, i ha hagut de recórrer a jugadors com Aaron Ganal, que aquesta temporada jugarà cedit al Benicarló de LEB Plata, i els júniors Ken Santiago i Ignasi Armengol per completar la convocatòria.

El Girona de Salva Camps ha manat en el marcador des del primer quart, gràcies al dominini en el rebot ofensiu, i ha arribat a tenir una diferència màxima d’11 punts (4-15), però el MoraBanc ha entrat en el partit amb un parcial d’11 a 2 i s’ha arribat al final del primer quart amb una diferència de sis punts per als visitants (15-21).

El Girona s'ha mostrat més encertat en el segon període, tot i que no ja ha pogut tornar a obrir escletxa en el marcador davant un MoraBanc liderat per un Tyson Pérez molt intens. Al descans s’arribava amb un 36 a 41 per als visitants.

La igualtat s’ha mantingut a la represa i al final del tercer quart la diferència per al Girona era de només tres punts (51-54). Amb Okoye, Tyson, Rubio, Ganal i Goudelock com a protagonistes, el MoraBanc ha capgirat el marcador en el darrer quart i s’ha posat per davant amb una diferència màxima de 6 punts (68-62). El Girona ha tornat a igualar l’electrònic al darrer minut amb un triple de Brown (74-74) i Somogyi no ha pogut decantar la balança en la darrera possessió, amb un llançament de tres que no ha trobat cistella.

Els gironins han tornat a agafar la iniciativa a la pròrroga i s’han acabat enduent la victòria per 84 a 89. Goudelock ha acabat com a màxim anotador del MoraBanc, amb 19 punts, seguit de Rubio (17) i Ganal (12). Quino Colom ha recollit el trofeu de campions del tercer Vila d'Andorra la Vella per al Bàsquet Girona, que dilluns disputarà la semifinal de la Lliga Catalana contra el Barça.

L’equip de Natxo Lezkano tancarà la pretemporada divendres 15 de setembre al pavelló del Prat Gran contra el Joventut de Badalona, en el Trofeu d’Escaldes-Engordany.