El Museu de l'Automòbil guanya espai i presenta una exposició de matrícules

www.andorradifusio.ad

El Museu de l'Automòbil presenta nous motius per visitar-lo. I és que les peces es veuen millor gràcies a la retirada, sobretot, de bicicletes. A més, s'ha incorporat un nou vehicle i inclou una mostra temporal que permet identificar les matrícules. 

A la dècada del 1930 es va matricular el primer cotxe a Andorra. Des d'aleshores, no només els vehicles han parlat de la modernitat d'un país sinó també les seves plaques. La cap de museus i monuments del Govern, Ruth Casabella, ha manifestat que les matrícules "donen testimoni de l'evolució i la modernitat del país. L'exposició inclou matrícules dels anys 30 fins a l'actualitat de vehicles particulars, oficials, oficials, diplomàtics, motocicletes, ambulàncies i altres vehicles".

Aquest és un dels motius que des del ministeri de Cultura es dona per revisitar el museu que s'ha alliberat de gran part dels vehicles de dues rodes.Amb la marxa de gran part de la col·lecció de bicicletes que ara es poden veure al Bicilab, l'equipament guanya espai, cosa que fa que les peces es puguin admirar amb més amplitud. 

Exemplars com el Soriano Pedroso del qual es coneixen dues peces al món, una marca que prepara el seu retorn, i dos Bugattis de competició, autèntiques joies de l'automobilisme. Una altra novetat és la incorporació de l'anomenat Taxi Rossa que als anys 50 feia transport de viatgers a França i fins i tot havia traslladat sang en cas d'emergència. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Josep Dallerès crítica a 'El camí cap a la Constitució d'Andorra' el paper del Consell General en l'actualitat L'exposició "5 dones 5 destins" posa veu a una generació de dones ha lluitat per les seves llibertats