El Museu del Tabac inaugura l´exposició "Hiperrealisme". Un recull de prop d´una vuitantena d´obres d´artistes reconeguts d´arreu del món, que mostren el seu virtuosisme tècnic per aconseguir recrear la realitat com si fossin autèntiques fotografies.
La monumentalitat dels elements que protagonitzen els quadres, l'absència de pinzellades i les textures pràcticament invisibles són algunes de les principals característiques de l´hiperrealisme.
La versemblança de les obres fa que la majoria dels visitants que s´apropin al Museu del Tabac per gaudir d´aquesta exposició temporal, puguin confondre amb facilitat els quadres amb fotografies. La comissària de l'exposició, Maggie Bollaer, explica que aquest moviment es divideix en tres grans temàtiques: la natura morta, el paisatge (urbà i natural) i el retrat i figura humana.
El moviment va néixer als Estats Units i a Europa a final dels anys 60, que no ha deixat d´evolucionar. A través del treball minuciós dels pintors s'aconsegueix obtenir resultats sorprenents.
Ricardo Cinalli és un dels artistes que hi exposen i en la seva obra "Ready-made boy" ha volgut "crear quelcom que tingués humanitat dins l'anonimat de la vida contemporània, especialment en grans ciutats com Nova York o Londres, aquella idenitat que hom tracta de trobar".
En l´obra de Johnson, "Mirant enrere a Richmond House", es mostra el paisatge urbà de Londres, on la presència de l´home tan sols es pot intuir per la construcció dels edificis. Els animals que pinta Alexandra Klimas, sembla que en qualsevol moment s´hi hagin d´escapar del llenç. Pel que fa als rostres, Paul Cadden aconsegueix amb tan sols llapis i paper recrear instantànies en blanc i negre amb tota mena de detalls, mentre que amb l´escultura de "I-People", Paul Day critica la societat mostrant l´excessiva dependència per la tecnologia, que ens abstreu completament de la realitat.
El Museu del Tabac ja va dedicar una exposició a l'hiperrealisme el 2013 que va ser un èxit de públic.
Informa: Hèctor Romance
Imatge: Alex Soldevila
Comparteix: