Neguit dels comerciants per l'augment del contraban al Pas

www.andorradifusio.ad

Reforçar la vigilància policial és la mesura més eficient per gestionar l'increment del contraban segons els comerciants del Pas de la Casa. Una problemàtica cada dia més palpable que els neguiteja. El comú d'Encamp ja ha anunciat més controls i en qüestió de dies ha d'entrar en vigor l'encariment del 6% de les taxes del tabac que s'ha acordat des del Consell General. 

Preocupació entre els comerciants del Pas de la Casa perquè ja fa temps que han vist incrementada i molt l'activitat del contraban a la vil·la, concretament veuen com les persones que practiquen aquesta activitat corren pels carrers per escapar-se després cap a la muntanya. Reclamen més controls i vigilància. "Lamentablement la quantitat de persones que fan això va creixent i això provoca una molt mala imatge pel poble", explica Ismael Nielsen d'un restaurant.

D'altres, recorden que no fan mal a ningú. "Surten corrent per davant la botiga i estan per tot arreu, però no molesten ningú. Fan la seva vida i marxen", exposa Dany d'una botiga electrònica.

Segons Dany, fa un any que observen aquesta mena de conductes. Tot i la mala imatge que genera, els diversos comerciants entrevistats no tenen més sensació d'inseguretat, tal com ha exposat el conseller de la minoria del comú d'Encamp, José Luís Agudo. Mesures com limitar encara més la venda de cartons o apujar les taxes com acaba d'aprovar l'arc parlamentari no acaben de fer el pes i defensen que caldrien més punts de vigilància, sobretot a la muntanya. El Nielsen considera que hi podria haver més control. "Afectaria també el turisme i aleshores no sé si seria una bona mesura, però amb més presència policial penso que es podria controlar molt més".

Tot i així, Dany remarca les dificultats que hi ha. "Si es reforça el Pas de la Casa segurament es podrà fer alguna cosa més, però una vegada passen per la muntanya la frontera no fa res".

I per això, la cònsol major d'Encamp insisteix que serà clau comptar amb un nou equip de gendarmes fixos a l'Ospitalet. Els negocis també es queixen de l'increment de brossa que hi ha a la muntanya, que han de recollir els veïns. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza 

Comparteix:

El nou codi de circulació intensifica la feina a les autoescoles 180 multes de circulació cada dia