A la Massana aquest dijous al matí la preparació de l'escudella es feia enmig d'un aire festiu, ja que a primera hora David Baró, com a cònsol major, anunciava la creació de la nova confraria d'escudellaires de la parròquia.
Amb el llaç que porta lligada la cullera, es reconeixen els anys i el grau de responsabilitat de cada membre d'aquesta nova associació dedicada a l'escudella.
El comú pren des d'ara el compromís de vetllar per la continuïtat d'una de les seves tradicions més destacades i populars.
El cap d'escudellaires, Josep Maria Troguet, ens ha explicat el perquè els fa diferents en la seva manera de preparar el deliciós àpat: "La base dels caldos la tenim feta dos dies abans, al matí es posen a bullir i després s'introdueixen les verdures picades".
40 gallines han anat a parar a la mitja dotzena d'olles que bullien des del matí a la plaça de les Fontetes, on es reparteixen 1.500 racions en aquesta festivitat de Sant Antoni.
Informa:Sílvia Mestre
Imatges: Jordi Seabra
Comparteix: