Nit feliç de la selecció a l’Estadi (2-1)

Andorra ha firmat la sisena victòria en partit oficial i p

Andorra ha firmat la sisena victòria en partit oficial i primera a la UEFA Nations League aquesta nit a l’Estadi Nacional contra Liechtenstein, en un partit que els tricolors han dominat amb claredat des de l’inici. Jordi Aláez, de penal, i Chus Rubio han estat els golejadors tricolors.

El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, havia dit aquest dijous que el duel contra Liechtenstein era una oportunitat d’or i l'equip nacional no l’ha desaprofitada. Amb un plantejament valent i ‘Berto’ Rosas com a home més en punta, Andorra ha tingut la possessió des del primer minut i ha intentat obrir espais amb velocitat

Liechtenstein no s’ha acostat a la porteria de Gomes fins al minut 18, en una falta que ha acabat amb el refús del porter tricolor i un gol de Beck, anul·lat per fora de joc. Andorra no ha deixat d’atacar i ha gaudit d’aproximacions clares, però el marcador no s’ha mogut fins al descans.

Al minut 3 de la represa arribava el primer dels dos gols anul·lats a ‘Berto’ per fora de joc. Koldo ha buscat més profunditat i ha donat entrada a un altre atacant, Ricard ‘Cucu’ Fernández, en el lloc de Marc Pujol. Al minut 67, novament el VAR dictaminava fora de joc, en una centrada de Fernández que ‘Berto’ havia acabat enviant al fons de la xarxa.

Al minut 75, la revisió del videoarbitratge ha concedit penal a favor d’Andorra per mans d’un jugador de Liechtenstein a l’interior de l’àrea. Jordi Aláez no ha fallat des dels onze metres i ha posat per davant l’onze tricolor. Set minuts més tard, l’Estadi embogia després d’un xut de Chus Rubio enganxat a la banda dreta i des del mig del camp, que sorprenia el porter de Liechtenstein i significava el 2 a 0.

Quan el marcador assenyalava els 90 minuts reglamentaris ha arribat l'únic gol de Liechtenstein, en una rematada de Livio Meier. Ha tocat patir en el temps afegit, tot i que la victòria no s’ha escapat.

Andorra suma 4 punts després de les tres primeres jornades a la Lliga de les Nacions, amb una victòria i un empat. Dimarts visitarà Moldàvia, amb l’objectiu d’allargar una de les nits més dolces de la seva història.