Segons la Cambra de Comerç i amb dades del 2020, més de la meitat de les empreses podria trigar un any i mig a recuperar-se de la crisi. Tot i així, hi ha emprenedors que han decidit llançar-se al mercat empresarial. N'hem pogut parlar amb alguns dels que han posat els seus esforços a començar aquesta aventura.
Hedi Guzzi és propietari d'un restaurant i està en el sector de la restauració des dels 13 anys. La tardor passada se li va presentar el dilema de continuar treballant per a algú o convertir-se en propietari del seu propi negoci. El 20 de setembre s'hi va llançar amb un local petit per prudència.
Tornar a començar de zero amb el panorama que ha anat deixant rere seu la Covid-19 no està gens clar, sobretot, diu, "amb una filla a la universitat i un altre en edat escolar".
Com que va començar amb un soci ja establert, els tràmits no van ser un maldecap en el seu cas, però per a altres pot endarrerir tot el procés. Una de les sòcies de la llibreria La Trenca, Haydée Vila, creu que "l'emprenedoria s'hauria d'estimular". "Vam obrir tard perquè es van retardar els tràmits", assegura.
Curiosament aquest projecte el va impulsar la fi d'un altre: el tancament de La Puça, els antics propietaris de la qual també estan implicats en el nou projecte. La Trenca ha recollit tot el que saben, diu Vila.
Agafen el testimoni, però afegiran també un nou esperit de collita pròpia i sobretot la interacció amb els altres dos emprenedors que conviuen al local: una cafeteria i un gimnàs especialitzat en boxa. Intueixen un futur més favorable que el de fa un any "ara que sembla que la pandèmia està sota control".
El 30 de novembre van obrir portes, però sense la tradicional inauguració degut a les mesures anti-Covid.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Pere Besolí
Comparteix: