Nova edició de l'Andorra Taste amb gust nòrdic

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany tornarà a acollir una nova edició de l'Andorra Taste entre el 18 i el 22 de setembre amb la gastronomia dels països nòrdics i la sostenibilitat com a eixos centrals. Tornarà a haver-hi un miler de congressistes i es preveu igualar les més de 32.000 consumicions de l'any passat. Un esdeveniment que s'emmarca en un nou pla que vol redefinir l'estratègia gastronòmica nacional.

La sala del Prat del Roure tornarà a ser l'epicentre de la primera part de l'Andorra Taste amb conferències de xefs de renom internacional com ara Elena Arzak, Carles Gaig, Raül Balam, el xerpa i restaurador pakistanès Akhond Ishaq o una de les millors sommeliers del món, Almudena Alberca. Com a convidats especials hi ha diversos restauradors dels països nòrdics, des d'on es volen ressaltar valors com la cuina sostenible i de proximitat, i d'Andorra hi participaran cuiners com Jordi Grau o Andrea Tumbarello, que en breu estrenarà projecte. Seguint amb novetats, hi haurà un espai per interactuar amb la premsa i es donarà un reconeixement a la mítica Carme Ruscalleda.

La segona part estarà marcada pels tastets de 20 establiments amb l'objectiu de repetir les xifres de l'anterior edició.

"L'any passat es van servir més de 32.000 consumicions entre menjar i begudes i ens voldríem mantenir en les mateixes xifres, i el mateix amb els participants en el congrés, que l'any passat n'hi va haver 500 presencialment i més de 600 en streaming"

Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç

Unes degustacions que es faran al carrer dels Veedors, tot i que la cònsol major d'Escaldes voldria apropar-les a la part alta que s'està revitalitzant.

"Tindrem tota aquesta plaça de l'aparcament de l'església acabada l'any vinent, la part de vianants, tota la zona de sota de l'espai Caldes, de la plaça del Madriu. Ho veurem, és una mica prematur dir-ho, però per què no"

Rosa Gili, cònsol major d'Escaldes-Engordany

També al setembre el ministeri de Turisme vol presentar un nou pla per potenciar la gastronomia en clau turística per als propers 3 anys.

'Sublim' comença una nova edició amb menys espectadors

Seguint en clau turística, ja fa més de dues setmanes que s'ha estrenat 'Sublim', el nou espectacle del Cirque de Soleil, i el total de visitants es troba per sota de les xifres de l'any passat. Ara bé, de moment, no preocupa el ministre Torres, que ho associa al fet que la funció ha arrencat més tard.

"Estem parlant d'unes 1.500 persones menys que en edicions passades, però s'ha de dir que hem començat l'esdeveniment més tard i que l'acabem també més tard. És cert que la primera part del mes de juliol no està sent igual que l'edició passada a nivell global de turistes i d'entrades de vehicles i que les dades són una mica més baixes, tot i que no hi ha una baixada dramàtica"

Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç

Informa: Laura Cugat
Imatges: Javier Martín

Comparteix:

Integrar molt més la veu de les persones amb discapacitat i les seves famílies 1 milió d'euros pel manteniment d'un dels tres generadors de FEDA