Nova eina perquè els alumnes creïn música amb les tauletes de l'escola

www.andorradifusio.ad

Des de principi de curs els alumnes dels tres sistemes educatius gaudeixen de la possibilitat de treballar amb la plataforma Soundtrap d'Spotify per crear composicions musicals interactuant amb gent d'arreu del món. La compra per part del ministeri d'Educació de 650 llicències d'aquesta aplicació ho ha fet possible.

La prova pilot es va gestar a l'escola andorrana de la Massana gràcies a la iniciativa del seu professor de música, Santi Casas, que va proposar al ministeri el projecte, que ha rebut una inversió de més de tres mil euros. L'eina pedagògica pot permetre als alumnes crear una melodia des de zero utilitzant a més instruments de difícil accés sobretot pel seu cost econòmic. També poden implicar en els seus projectes alumnes o persones de qualsevol punt del planeta. De fet durant la prova pilot es va estar en contacte amb una escola de l'Argentina.

Aquest tipus d'eina s'adapta plenament a la filosofia del pla estratègic per a la renovació i millora del sistema educatiu, que cerca el treball per grups cooperatius. De moment l'experiència és positiva i no es descarta ampliar encara més l'accés a les possibilitats d'aquesta aplicació. L'assignatura de música ha guanyat en atractiu pels alumnes, que es senten molt motivats de poder compondre melodies des del seu iPad, que es converteix en estudi de gravació amb els darrers avenços tecnològics en composició musical.

Informa: ANA
Imatges: Arxiu
Imatges cedides: Soundtrap

Comparteix:

Així canvien els preus públics aquest 2019 El transport públic torna a ser gratuït per als escolars al Pas de la Casa a l'hivern