La nova llei de l'aigua, el 2026

www.andorradifusio.ad

Dos anys. Aquest és el termini que proposa el Govern per tenir enllestida la nova llei de l'aigua. Un termini que reconeixen que és llarg, però necessari per actualitzar un text molt antic i que cal adaptar a la situació de sequera actual. 

L'actual legislació en matèria de gestió de l'aigua data del 1985 i per actualitzar-la es necessita temps. Concretament dos anys, segons ha avançat el Govern en sessió parlamentària.

"Hem de modernitzar una llei que té 40 anys i la feina que hi ha és important. La meva voluntat és que entri a tràmit parlamentari el màxim de consensuada possible".

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia.

A final de mes s'espera rebre les conclusions d'un estudi que analitza les competències d'aquest bé, clau per a la creació d'una agència de l'aigua que coordini totes les accions, i es vol tenir un primer índex de la llei a l'estiu. Concòrdia celebra que es vulgui declarar l'aigua de domini públic i ha demanat si hi haurà protocols sobre les prioritats de consum en cas de restriccions. Resposta afirmativa.

"La llei haurà de preveure plans de gestió i de sequera i escassetat de recurs. També inclourà el tractament, la prevenció i el control d'aigües subterrànies, concepte que no tenim a la llei del 85 i també el concepte que qui contamina, paga".

Guillem Casal, ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia.

Si bé Casal veu molt complicat construir embassaments, sí que hi cap la possibilitat de fer interconnexions entre xarxes. De tot plegat se'n vol parlar amb els comuns, amb qui tenen reunió aquest divendres. La setmana que ve s'ha previst publicar el nou butlletí amb diversos indicadors que han d'informar sobre l'estat d'aquest recurs, tenint en compte la sequera que fa mesos que arrosseguem. 

Informa: Laura Cugat - Pilar Candel

Comparteix:

Andorra, cinquè país del món en igualtat de gènere al parlament Publicitat i intel·ligència artificial al Bliss Business Talks