Noves possibilitats per als artistes i els esportistes

www.andorradifusio.ad

L'acord d'associació amb la UE tindria alguns avantatges en l'àmbit de la cultura i l'esport. Per exemple, permetria als esportistes del país poder ser fitxats per equips europeus amb els mateixos tràmits que els qui vinguin d'altres estats de la Unió.

En l'esborrany que Govern ha donat a conèixer de l'acord d'associació amb Brussel·les hi ha molts avantatges i noves possibilitats en l'àmbit de la cultura i de l'esport que han quedat fora del focus durant les llargues negociacions per aquest conveni.

En primer lloc, els esportistes andorrans no hauran de fer més tràmits que els comunitaris per competir, fer estades o ser fitxats per equips de la UE

També obre als creadors la possibilitat de participar en el programa Creative Europe i obtenir finançament per als seus projectes artístics. O presentar-se a certes beques i subvencions destinades a artistes dels estats membres o associats.

Amb l'acord, artistes i esportistes andorrans podran desplaçar-se per tot el territori de la UE quedant coberts a efectes de seguretat social i, alhora, sense poder ser discriminats per raó de la nacionalitat.

A banda, el conveni comporta haver de modificar la llei de la societat de drets d'autor i drets veïns, de manera que la gestió d'aquests pugui ser exercida per altres societats.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

"Qui no faci servir la IA es quedarà enrere" Noves regles del joc