Les novetats en radioteràpia fan Martínez reconsiderar la necessitat d'una unitat a Andorra

www.andorradifusio.ad

El ministre de Salut veu poc probable que s'acabi fent la unitat de radioteràpia. Pendent d'una darrera trobada la setmana vinent amb el seu principal assessor, considera que amb l'actual escenari no es podria garantir la millor atenció als pacients.

El ministeri de Salut, Joan Martínez, està valorant meticulosament si tira endavant el projecte i es basarà en l'evolució de les noves tècniques de radioteràpia més que en criteris econòmics. Per una banda cada vegada es fan servir aparell més sofisticats, com el de protons, i per l'altra els tractaments són més intensius i curts en el temps. El que abans es feia en cinc setmanes ara amb una n'hi ha prou.

Ha manifestat que no vol autoritzar una inversió a cegues i no garantir donar el millor servei a Andorra. "El compromís per la radioteràpia va ser un compromís absolutament legítim, lícit, i a més motivat per uns sentiments molt humans i de cor, però tampoc no era previsible fa un any que la radioteràpia de protons s'expandís. Fa un any no es parlava de concentració de sessions. A Teknon, aquest octubre, tindran en disposició la primera màquina per fer disponible la concentració de sessions i la dedicaran als pacients d'Andorra", assegura.

El futur passa, diu, per fer xarxa amb centres especialitzats tant d'Espanya com de França. De fet ja estan estudiant millorar l'acompanyament dels pacients que es tracten fora.

Joan Martínez està sent assessorat pel director del servei de radiooncologia de la Teknon i investigador del CERN, Raimon Miralbell, que aquest dimarts serà al Principat.

Informa: Ester Pons
Imatges: Josep M. Garcia

Comparteix:

Terceravia lamenta que el Govern no els hagi enviat el document pel pacte d'Estat per la UE i espera un canvi en les formes Tres dies de dol nacional per la mort de Chirac