Obligats a modernitzar-se

www.andorradifusio.ad

Les biblioteques treballen per reinventar-se i adaptar-se a les noves tecnologies. Ho fan després de recuperar les xifres de visites anteriors a la pandèmia. També aprofiten per posar en marxa iniciatives per fomentar l'hàbit de lectura, com ara clubs de debats i tallers de contes per als més petits.

El club de clàssics és un dels tallers de lectura que es fan per les diferents parròquies. Aquesta vegada es acollit per la biblioteca d'Encamp i es debatrà sobre el títol "Cap al Far" de Virginia Wolf. Un projecte dinamitzat per l'escriptora Laura Tejada i que té la finalitat de promocionar l'hàbit de llegit. I de moment, funciona. 

 

A la biblioteca d'Escaldes des de fa tres anys que tenen el seu club de lectura i mensualment fan activitats per a totes les edats. La responsable de la biblioteca, Vanessa Sanjurjo, destaca que encara hi ha interès pel llibre físic i demanada per les activitats. 

I es veu reflectit en les xifres de visitants a les biblioteques dels darrers anys que després de la pandèmia s'estan recuperant. "Vam assolir uns 30.000 visitants a l'any. Ara n'estem en 27.000 en el 2023", detalla la responsable de la biblioteca pública de Govern, Inés Sánchez.

Ara, però, s'han trobat que els espais no només es reserven per a la lectura sinó també per poder fer altres tasques. Fet que obliga a reinventar-se: obrint perfils a les xarxes socials o digitalitzant els llibres. 

"S'ha de pensar amb espais molt més oberts a altres coses que no és només la lectura."
Vanessa Sanjurjo, r
esponsable de la biblioteca d'Escades-Engordany

Sigui com sigui les ganes de llegir hi són. Ara la incògnita consisteix a veure com acaben adaptant-se aquests espais a la nova era digital.

Informa: Ariadna López
Imatges: Andreij Cristancho, Fernando Montero, Pere Besolí

Comparteix:

La prova pilot dels vols amb Mallorca tanca amb xifres rècord El PS defensa la limitació de la inversió estrangera per evitar casos com el d'OnlyFans