Els obradors treballen nit i dia per tenir a punt les mones de Pasqua

www.andorradifusio.ad

Cap de setmana intens pels pastissers que preparen les mones de Pasqua. Els ous, el sucre, la farina i el llevat són els ingredients principals per fer el pa de pessic, que es cobreix per complet amb crema de mantega, melmelada de maduixes o xocolata. Al damunt no hi poden faltar els ous i les figures de xocolata.

Com és tradició aquestes dates les mones de Pasqua són les postres més demanades a les pastisseries. I és que els obradors treballen a contrarellotge per tenir a punt totes les comandes. En aquesta pastisseria es preveu que puguin vendre unes 200 mones.

Des de fa uns dies, un equip de quatre obradors treballa nit i dia. La base de les mones de Pasqua és el pa de pessic. Al forn se'n fan 20 en cada fornada i són necessaris 4 litres d'ou, 2 kg de farina, 2 kg de sucre i el llevat corresponent. Un cop fornejats és el moment de decidir l'ingredient amb què es cobrirà la mona. La crema de mantega o la pastissera són les més tradicionals, però també se'n fan amb nata, nata i maduixes i xocolata.

Com mana la tradició els padrins i padrines tenen aquests dies una obligació, portar la mona preferida a cada fillol. Els guarniments són un element indispensable de l'elecció, per això no hi poden faltar les plomes, els pollets i els ous de xocolata. Però si hi ha una cosa de pes per als menuts a l'hora de decidir-se són les figures de xocolata. Aquest any les més sol·licitades són les PJ Masks, les Ladybug, els herois de Marvel, Coco i la Patrulla Canina.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Carlos Zaragoza guanya el cinquè concurs Solo Saxophone de l'Andorra Sax Fest Els talls de carretera no afecten l'ocupació hotelera i s'omplen un 85% dels llits