Per primera vegada la primera secció i la jove orquestra de la Fundació ONCA s'uneixen pel concert de Meritxell, un concert d'aforament reduït per al qual s'han venut més de 150 entrades i on es farà un sentit homenatge a les víctimes de la Covid-19.
Aquest divendres la cap de producció de la Fundació ONCA, Teresa Areny, n'ha parlat a l'Ara i Aquí. El concert de Meritxell que podran seguir a partir de migdia pels diferents canals mediàtics de Ràdio i Televisió d'Andorra serà la represa a l'Auditori Nacional de la temporada de la fundació.
Per a l'ocasió hi haurà més d'una vintena de músics de la JONCA i una desena de professionals de la primera formació que faran l'acompanyament. "Ens hem reinventat i estem molt contents perquè donem l'oportunitat que els músics professionals puguin treballar", destaca Areny.
El repertori parla d'èpoques de revolució musical, des de Vivaldi amb una obertura operística amb la Incoronazione di Dario al nou estil de tocar que es va implantar al palau de Mannheim amb Johann Stamits i una segona part on els espectadors reconeixeran peces tan cinematogràfiques com un vals de Dimitri Xostakòvitx que apareix a Eyes Wide Shut.
Aquest concert també vol ser un homenatge a les víctimes de la Covid-19. El director convidat, Jordi Coll, per telèfon ha explicat per què ha escollit L'última primavera d'Edward Grieg que s'acompanyarà d'imatges de la vall del Madriu d'Àlex Tena per explicar la superació de l'hivern i l'aparició de la vida que comporta la primavera.
Després del concert de diumenge, el 26 es reprenen els concerts familiars a Sant Julià de Lòria amb la companyia D'aquídallà i l'espectacle Son Soneta amb diverses funcions i l'aforament limitat a cinquanta persones.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA
Comparteix: