Ordino signa una triple aliança en clau turística

Ordino, amb les localitats d'Alquèssar, a Osca, i Rupi

Ordino, amb les localitats d'Alquèssar, a Osca, i Rupit, a Osona, s'alineen dins el clúster ibèric de la xarxa de pobles reconeguts com a Best Tourism Village d'ONU Turisme. És una xarxa integrada per disset pobles d’Espanya, Andorra i Portugal.

Això, a la pràctica, significa que les tres localitats uniran esforços per tirar endavant la promoció turística conjunta dels tres territoris. L'aliança es va forjar en l'última reunió de treball a la Casa de la Muntanya, entre l’alcalde de Rupit, Albert Marcé; l’alcaldessa d'Alquèssar, Ana Blasco, i el conseller de Turisme ordinenc, Jordi Serracanta.

La proximitat geogràfica, la ruralitat i la singularitat paisatgística han generat aquesta sinergia, que ara es concretarà en un producte conjunt que representi els tres territoris. La intenció del pacte és ampliar el radi d’acció, amb projectes transfronterers.

D’entrada, amb una agenda conjunta d’esdeveniments culturals, socials i esportius i, més endavant, es dissenyaria un itinerari que connecti els tres pobles amb promoció, per exemple, del turisme gastronòmic. El visitant de proximitat és el principal objectiu de l'entesa.

Informa: Redacció

Imatges: Comú d'Ordino

Comparteix:

Almenys tres candidats a rector a la Universitat d'Andorra Les altes temperatures impacten en el risc d'allaus